Super výsledok Jána Miloňa na ďalšej Európe

Perfektné výkony jazdcov Jantar Teamu na Pezinskej Babe
18. júla 2017
Dva pretekárske víkendy Jantar Teamu
14. augusta 2017

Super výsledok Jána Miloňa na ďalšej Európe

Siedme kolo Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu 2017 odštartovalo u našich severných susedov, v Poľsku. Podujatie 9. Wiscig Górski Limanowa Przelecz pod Ostra absolvoval aj Ján Miloň.

Jantar Team spoločne s Jánom Miloňom a vozidlom BMW Z4 GT3, ako jediný spomedzi kopciarov, absolvuje v tohtoročnej sezóne kompletný seriál európskeho šampionátu. Pred pretekmi v Limanowej patrila slovenskému reprezentantovi druhá priečka priebežného poradia v skupine a triede GT. V Poľsku sa mu podarilo získať maximálny počet bodov, čo jeho pozíciu ešte upevnilo.

„V Limanowej bolo všetko super. V sobotu síce pršalo a podmienky boli neskutočne ťažké, strašne šmýkalo, hlavne v prvej tretine trate. Všetko sa nám však podarilo zvládnuť a nakoniec som sa už v sobotu tešil z víťazstva. Poliaci ma totiž presvedčili aby som sa prihlásil okrem európskeho šampionátu, aj do ich majstrovstiev, kde ma zaradili s mojim BMW Z4 GT3 do triedy E1+2000 s jednou poháňanou nápravou. Túto triedu som nakoniec aj vyhral, čo ma veľmi potešilo. V nedeľu však už bolo treba v prvom rade myslieť na zisk európskych bodov. Našťastie hneď z rána vyšlo slnko, ktoré osušilo trať a bolo zároveň aj príjemne teplo, čo mi dosť pridalo na psychike. V prvej súťažnej jazde sa mi podarilo vyhrať skupinu a triedu GT o dve sekundy. V druhej to bolo veľmi tesné, po tom, čo som na trati nabehol na olejovú škvrnu a skoro havaroval sa mi podarilo doraziť do cieľa o nejakú tisícinu rýchlejšie ako moji súperi. Vyhral som teda skupinu a triedu GT v rámci podujatia započítavaného do európskych majstrovstiev a zároveň som získal aj ocenenie za druhé miesto v triede E1+2000 s jednou poháňanou nápravou. Samotné preteky boli dobre zorganizované a aj napriek veľkému množstvu havárií, prerušenia neboli vôbec dlhé. Veľmi ma potešili poľskí fanúšikovia. Tých bolo za nami v servise neskutočne veľa, doslova ospevovali naše BMW Z4 GT3, čo ma naozaj potešilo,“ opísal preteky v Limanowej Ján Miloň.

Pôvodný článok si prečítate: http://www.autosportfoto.sk/spravodajstvo/clanok/super-vysledok-jana-milona-na-dalsej-europe